Veelgestelde vragen

Ik heb een specifieke vraag »

Bootcamples

Een bootcamples duurt 60 minuten.

Nee, iedereen kan meedoen met de bootcamplessen. Sommige lessen zijn wel iets uitdagender dan andere. Bij elke les in het lesrooster staat vermeld of de les voor de beginnende sporter is of net iets uitdagender. Twijfel je of je het aan kan? Neem dan contact op en krijg direct advies van een trainer.

Tijdens een bootcamples gebruik je voornamelijk je eigen lichaamsgewicht. Denk aan oefeningen zoals jumping jacks, squats en opdrukken, knieheffen, buikspieroefeningen. Maar ook conditie-oefeningen komen regelmatig voorbij, zoals (korte) sprintjes en loopvormen. Ook wordt er creatief omgegaan met de omgeving. Alles wat we tegenkomen tijdens een les kan gebruikt worden. Denk aan een heuvel, trapje of een bankje. 

Wanneer het je niet lukt om een bepaalde oefening uit te voeren, wordt er altijd een alternatief aangeboden door de trainer om de oefening makkelijker te maken. Lukt het niet om de oefening in zijn geheel uit te voeren, vanwege een blessure? Dan krijg je een vervangende oefening.

Je kunt je gemakkelijk aanmelden via de website bij het lesrooster. Hiervoor heb je een account nodig. Ook kun je onze app downloaden: Fitmanager. Verkrijgbaar in de Apple Store en Google Play. Wanneer je elke week om dezelfde tijd wilt sporten, geef dit dan aan bij de bootcamptrainer. Dan wordt je standaard op de les gezet en hoef je je alleen af te melden wanneer je niet kan.

Heb je aangemeld voor een bootcamples en is er iets tussengekomen waardoor het je niet lukt om aanwezig te zijn bij de les? Meld je dan altijd af. Zo voorkom je dat de groep onnodig op je blijft wachten voor de les. Afmelden kan tot vier uur voor de les. Je kunt je gemakkelijk afmelden door naar de bootcamples te gaan en op de button afmelden te klikken.

Let op: één keer vergeten af te melden, kan uiteraard gebeuren. Echter, wanneer dit vaker gebeurt, neemt de trainer contact met je hierover op.

Voor een reguliere bootcamples kunnen maximaal 20 mensen zich aanmelden. Bij de bootcamps met een speciaal thema (evenementen) wordt vaak een uitzondering gemaakt. Tenzij anders vermeld. Meld je daarom ruim van te voren aan voor een bootcamples. Dan kan je zeker meedoen én is het een goede stok achter de deur om te gaan sporten.

Nee. Laat waardevolle spullen thuis of in de auto liggen. Spullen die je echt mee moet nemen, zoals huis – en fietssleutels, kun je inleveren bij de trainer. Die bewaart ze dan voor je. Zo raak je niets kwijt.

Nee. Normale sportkleding is voldoende. Denk aan een trainingsbroek, shirt en hardloopschoenen. Een vest of jasje kan handig zijn, afhankelijk van het weer. Sporthandschoenen (fitness of wielrenhandschoenen) zijn een aanrader. Aangezien je vaak de grond aan zal raken en dit zal niet altijd op zacht gras zijn.

Afhankelijk van het weer kan je ervoor kiezen om een flesje water mee te nemen. Eten is niet nodig. Let er wel op dat je niet op een lege maag gaat sporten. Wij adviseren voor bootcamplessen in de avond twee uur van te voren een maaltijd te nuttigen en bij bootcamplessen in de ochtend een stevig ontbijt te eten. Mocht je hier problemen mee hebben, bespreek dit dan met de trainer. Hij geeft je persoonlijk advies of een tip.

Tip: een banaan voor het sporten, is ook een goede energieboost. Uiteraard dient een banaan niet ter vervanging van een maaltijd.

Annulering van een bootcamples

De bootcamplessen gaan bij de meeste weersomstandigheden gewoon door. Ook bij regen! Een les wordt pas geannuleerd als er sprake is van extreme weersomstandigheid, waardoor het niet veilig is om buiten te sporten, zoals onweer.

Zodra er een training wordt geannuleerd zal je er een melding van krijgen via de FitmetDylan app. Ook is de les dan rood doorstreept in het lesrooster.

Pakketten

Dit kan uitsluitend via de website, via de pagina tarieven of de app: Fitmanager. In de app kun je na het inloggen via de shop een pakket uitkiezen.

Tijdens het afsluiten kan je zelf de begindatum kiezen. Je kan dus per direct beginnen of later, afhankelijk van de door jou gekozen begindatum.

Wanneer er sprake is van (ernstige) blessures of zwangerschap kan je pakket gepauzeerd worden. Bij een blessure moet er een doktersverklaring worden afgegeven. Het best is om dan even contact op te nemen met de trainer. Dit kan door te mailen naar info@fitmetdylan.nl of te bellen 06 – 29 55 54 13.

Zodra er voldaan is aan de voorwaarden van de pauze regeling wordt je pakket per eerste van de volgende maand gepauzeerd. De betaling loopt door tijdens de gepauzeerde periode. Meld via e-mail of telefonisch contact wanneer je het sporten weer wilt hervatten. Bij hervatting worden de gepauzeerde maanden doorgeschoven (de periode die betaald is maar waar geen gebruik van is gemaakt).

Ja, dat kan zeker. Je kan een altijd eerst een gratis proefles inplannen. Maak een account aan en selecteer de bootcamples waaraan je graag wilt meedoen.

Ja. De minimumleeftijd is 18 jaar. Mocht het gaan om een zoon of dochter en is hij/zij bijna 18, overleg het dan even met je trainer.

Ja, dat is mogelijk. Je kan je pakket voor maximaal een maand overdragen naar iemand anders. Handig voor als je bijvoorbeeld drie weken op vakantie gaat en dus niet kan sporten. Je kan jouw pakket dan overdragen naar bijvoorbeeld je buurvrouw die dan drie weken op op jouw pakket kan komen sporten. Overdragen kan alleen aan niet-leden en is eenmaal per jaar mogelijk.

Zo draag jij jouw pakket over: 

  • Stap 1: stuur een e-mail naar info@fitmetdylan.nl.
  • Stap 2: omschrijf in deze e-mail duidelijk van wanneer tot wanneer je jouw pakket wilt overdragen (begin- en einddatum).
  • Stap 3: geef de gegevens door van de persoon die tijdelijk van jouw pakket gebruik mag maken (naam, e-mail en telefoonnummer).
  • Stap 4: je ontvangt van de trainer een berichtje wanneer het pakket is overgedragen.

Je kan je pakket binnen het contracttermijn alleen upgraden. Na het contracttermijn kan je jouw pakket maandelijks omzetten (up- en downgraden).

Hoevaak je per week mee kunt doen, hangt volledig aan van welk pakket je hebt gekozen. Onbeperkt of beperkt. Wanneer je een beperkt pakket hebt afgesloten,  kun je maximaal één keer per week meedoen met een bootcamples. Bij onbeperkt maakt dit niet uit. Hier kun je aan alle lessen meedoen.

Bij een doorlopend pakket wordt je pakket na de einddatum automatisch verlengd voor een onbepaalde tijd. Wanneer dit gebeurt, is j0uw pakket maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand.

Vul het opzegformulier in en stuur deze naar opzeggen@fitmetdylan.nl. Vervolgens zal er een trainer contact met je opnemen om de opzegging te bespreken en te bevestigen.

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je een andere vraag en staat deze er niet tussen? Of is je vraag niet volledig beantwoord? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Ben jij bootcamp-material?