4 redenen waarom ook jij mee wilt doen aan sportevenementen

Blog: Waarom zijn sportevents goed voor je? 4 redenen

Vijf kilometer hardlopen, aangemoedigd worden door toeschouwers, tijgeren door de modder, zwemmen door water of hangend aan een touw naar de overkant slingeren. Dit is normale kost voor iemand die mee doet aan een Obstacle Run of hardloopwedstrijd. Wij hebben vier redenen op rij gezet waarom we dit doen en waarom jij ook met ons mee zou willen doen!

1. Het geeft je een doel om voor te trainen

Heel vaak begin je ergens met sporten, omdat het goed voor je is. Misschien wil je wat afvallen, fitter worden, je conditie onderhouden of vind je het gewoon fijn. Juist door een doel te hebben voor het sporten, maak je het jezelf makkelijker. Je weet waarvoor je het doet. Een hardloopevenement of Bootcamp Obstacle Run geeft jou zo’n doel en een deadline. Je gaat dan tijdens dat evenement bijvoorbeeld vijf kilometer hardlopen of over obstakels klimmen. En hiervoor wil je natuurlijk een mooie tijd neerzetten en dus ga je vaker trainen. Zo neem je je voor om structureel elke week minimaal twee keer te gaan bootcampen en misschien ga je zelfs vaker. Ook doe je harder je best tijdens de training.

Terwijl als je je niet had aangemeld voor dit evenement alles veel vrijblijvender was en vond je het misschien vele malen moeilijker om vaker te komen sporten. Je aanmelden voor een evenement – en jezelf op die manier een deadline geven – geeft je extra motivatie.

2. Het is een soort conditietest

Een evenement kan je ook zien als een conditietest. Je test hoe fit je bent. Tijdens mijn bootcamplessen kan je merken dat je conditie vooruitgaat als de oefeningen je makkelijker afgaan en je de oefeningen beter kan uitvoeren of langer kan volhouden maar hoe leuk is het om na een jaar van een hardloopevent te zien dat je dezelfde afstand in een snellere tijd aflegt? Dit werkt super motiverend!

Bootcamp Alkmaar Heiloo en Schoorl - evenementen Alkmaar e.o. - FitmetDylan

3. Gezelligheid

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste reden van allemaal: het is gezellig en leuk. Als je met ons evenementen meedoet, doe je het samen met de groep. Tijdens een hardloopevenement is er altijd wel iemand die op jouw tempo rent, zodat je samen kunt rennen en wie weet tussendoor nog even kan kletsen.

Tijdens een Obstacle Run blijven we altijd bij elkaar. Hier draait het niet om de tijd, maar in hoe we de oefeningen uitvoeren. We helpen elkaar waar nodig en samen overwinnen we elk obstakel. We leave no man (or woman) behind!

Daarnaast is er altijd gezellige muziek tijdens een evenement en staan er vele toeschouwers je aan te moedigen. Dit geeft altijd een kick, waardoor je nog net een tandje harder kan rennen. Verder sluiten we de dag of avond af met een gezellige borrel. Even na kletsen en onze overwinning vieren.

Obstacle Run FitmetDylan Alkmaar 2019

4. Nieuwe dingen proberen

Wanneer was de laatste keer dat je op zijn kop, hangend aan een touw jezelf over een sloot manoeuvreerde als een echte James Bond? Of dat je over een drie meter hoge muur klom? Volgens mij is niet iets wat je zo voor de geest kan halen, toch? 😉 Bootcamp Obstacle Runs verleggen daarom je horizon en grenzen. Je wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen die je normaal nooit zou doen en het mooie is… het lukt je nog ook!

Ik bedoel ik zou niet zomaar door de modderen tijgeren of proberen aan ringen zwaaiend de overkant van een sloot te bereiken, maar tijdens een evenement doe je dit wel. Iedereen doet het en je doet het samen. Je moedigt elkaar aan en het is soms heel spannend. Haal je de overkant zonder in het water te vallen?

En.. weet je al aan welk sportevenement jij mee wilt doen?

Zo zie je maar een sportevenement geeft je heel veel. Het is een hele ervaring en door het met een groep te doen, zoveel leuker dan alleen. Er staan alweer een aantal evenementen op de planning waaraan we meedoen. Als eerste op de planning: de Alkmaar City Run in mei en in september de Major Obstacle Run in Alkmaar. Allebei zeker aanraders, are you in?!

Bekijk onze evenementenpagina voor meer informatie over de evenementen. En… meld je aan. 👊🏻

Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: Major Obstacle Run FitmetDylan Alkmaar 2019

Major Obstacle Run in Alkmaar is een feit!

Lees de blog
Blog: Run for Kika: iedereen bedankt voor jullie inzet!

Run for Kika: iedereen bedankt voor jullie inzet!

Lees de blog
Blog: Sup Bootcamp – Doe jij mee?

Sup Bootcamp – Doe jij mee?

Lees de blog