Lisette raakte binnen 8 wkn 83 cm vet kwijt, zonder te sporten en met voeding die paste binnen haar leefstijl

Blog: Lisette raakte binnen 8 weken 83 cm vet kwijt, zonder te sporten met voeding die paste binnen haar leefstijl

Om succesvol af te vallen denken we al gauw dat we vooral bepaalde dingen wel of juist niet moeten doen. Geen koolhydraten, specifieke producten kopen en eten en vooral veel sporten en zeker geen chips, koek, snoep of pizza eten. Maar niets is minder waar. Met wat aanpassingen binnen jouw huidig voedingspatroon kun je vet verliezen. Je kunt lekker eten én vet verliezen, zonder dat je hiervoor (veel) hoeft te sporten. Zo heeft Lisette, moeder van twee jonge kinderen, meegedaan aan de 8-weekse Vet Verlies Challenge. Tijdens deze weken heeft ze ‘normale’ voeding gegeten en bijna niet gesport. “Door de Challenge ben ik 6,6 kg afgevallen en ruim 83 cm vet over mijn hele lichaam kwijtgeraakt, waarvan 23 cm bij mijn buik. Hierdoor draag ik nu drie kledingmaten kleiner. De Challenge heeft mij echt super geholpen. Ik heb tijdens deze 8 weken mijn eigen voedingspatroon ‘verbeterd’, waardoor het gezonder en voedzamer is. Het past binnen mijn leven en ik kan het makkelijk volhouden,” aldus Lisette.

"Ik heb mij nooit laten belemmeren door mijn gewicht, maar echt prettig voelde ik mij er niet bij."

“Precies zo aan te passen, zodat het binnen mijn leefstijl paste”

“Voor de Challenge was ik wat aan de zware kant en zat daardoor niet lekker meer in mijn vel. Toen ik een jurk aan had, werd er ook wel eens gevraagd of ik zwanger was. Dit is echt een rot opmerking. Ik voelde me gewoon niet meer prettig met hoe ik eruit zag,” vertelt Lisette. Diëten is dan ook geen nieuw begrip voor Lisette. Voor de Challenge heeft zij ook verschillende diëten geprobeerd, alleen behaalde ze hiermee niet het resultaat wat ze wilde en/of paste de weekmenu’s niet binnen haar leven. “Voor deze Challenge heb ik al diverse diëten geprobeerd, zoals complete maaltijdvervangers, shakes en Sonja Bakker. Maar niets werkte binnen ons gezin. Dan gingen de weekmenu’s een aantal weken goed, maar na verloop van tijd ging ik toch weer terug naar mijn ‘normale’ voeding wat paste binnen mijn leefstijl. Bij alle recepten moest ik of bijzondere producten kopen of lustte mijn twee jonge kinderen het niet en stond ik in de avond twee maaltijden te koken,” vertelt Lisette. Dus toen Lisette hoorde over de Vet Verlies Challenge waarbij je kunt eten wat jij wilt en wat past binnen jouw leefstijl, besloot ze mee te doen.

Naast voeding is sporten ook een middel waar veel mensen mee proberen af te vallen, maar sporten is zeker geen vereiste. Ook zonder te sporten, kun je binnen 8 weken mooie resultaten behalen. Wel raden we sporten aan, omdat bewegen goed is voor je lichaam, spieren en de vetverbranding stimuleert. Maar als dit niet binnen jouw leven past, is sporten zeker geen vereiste om een mooi resultaat te behalen. Zo heeft Lisette tijdens haar deelname aan de Vet Verlies Challenge bijna niet gesport. “Tijdens de Challenge heb ik bijna niet gesport, hooguit vijf keer heb ik de gewichten gepakt om te sporten. Ik merkte dat sporten op dit moment niet in mijn leven past. Ik werk vier dagen en heb twee kinderen. Als ik de kinderen aan het eind van de dag op bed heb gelegd, wil ik ook op de bank zitten en vroeg naar bed.” Maar desondanks heeft ze toch met haar inzet op het gebied van voeding binnen 8 weken een ware transformatie doorgemaakt, waarbij ze 6,6 kg verloor en 83 cm vet.

Transformatie zijkant

Transformatie Lisette Vet Verlies Challenge februari 2022

Transformatie voor- en achterkant

Transformatie Lisette Vet Verlies Challenge februari 2022 - voor- en achterkant
“Waar ik zelf heel veel mee bezig ben geweest tijdens de Challenge is om het eten dat ik al at anders vorm te geven. Door wat aanpassingen qua producten die ik gebruik, bevat de maaltijd minder vetten en meer vezels. Hierdoor eten we thuis nog steeds hetzelfde, maar dan gezonder en voedzamer.”

Eten wat je gewend bent, maar dan beter

Het belangrijkste punt van succesvol vet verliezen, is het op zo’n manier doen dat je het kunt volhouden en niet terug schiet naar je oude gewicht zodra je weer ‘normaal’ gaat eten. Dit is zonde van alle moeite en inspanning die jij in het afvallen hebt geïnvesteerd. “Waar ik zelf heel veel mee bezig ben geweest tijdens de Challenge is om het eten dat ik al at anders vorm te geven. Door wat aanpassingen qua producten die ik gebruik, bevat de maaltijd minder vetten en meer vezels. Hierdoor eten we thuis nog steeds hetzelfde, maar dan gezonder en voedzamer. Ik hoefde tijdens de Challenge geen extra boodschappen te doen, bijzondere producten te kopen of meerdere maaltijden te koken voor bijvoorbeeld de kinderen.”

“Ik draag nu drie kledingmaten kleiner”

Doordat Lisette voor haar en haar gezin toch een ‘tikkeltje’ anders ging koken, maar wel binnen hun huidige voedingspatroon, hield ze het makkelijk vol en heeft ze een fantastisch resultaat behaald binnen deze 8 weken. “Voor de Challenge droeg ik alleen maar jurken, omdat hierbij niets beknelde of mijn buik over mijn broek heen hing. Maar doordat ik door de Challenge 23 cm bij mijn buik kwijt ben, kan ik weer broeken dragen. Ik draag op dit moment zelfs drie kledingmaten kleiner. Onderhand ben ik nu al twee keer wezen shoppen voor nieuwe kleding. Ik ben echt zo blij met het resultaat!” Vertelt Lisette trots. In totaal is Lisette binnen die 8 weken 6,6 kilo vet afgevallen en ruim 83 cm over haar hele lichaam kwijtgeraakt.

“Ik zou iedereen die af wilt vallen deze challenge aanraden. In 8 weken krijg je de tips en trucs om succesvol vet te verliezen op een manier die je volhoudt, zonder een voorgeschreven menu.”

Afvallen met een groep

Het doel van de Vet Verlies Challenge is maximaal vet verliezen. Dit doe je niet alleen, maar samen met een groep. Door deze groepsdynamiek krijg je extra motivatie en steun. Je bent niet de enige die tegen bepaalde dingen aanloopt. Wekelijks wordt er een belangrijk onderwerp behandeld, waardoor je meer leert over voeding en succesvol vet verliezen, en is er ruimte om je vragen te stellen tijdens de coachsessie. Tijdens deze coachsessie hoor je hoe andere mensen bepaalde ‘obstakels’ overwinnen, lekkere recepten en slimme tips delen. “De steun van de groep en de wekelijkse coaching heb ik als heel prettig ervaren. Het contact met de groep was fijn. Via Facebook en WhatsApp deelden we positieve berichten en uitdagingen waar we tegenaan liepen. Er was altijd snel antwoord van Dylan en begrip van mededeelnemers,” aldus Lisette.

Ook vet verliezen? Op 9 mei starten we met een nieuwe Challenge

Op 9 mei starten we met een nieuwe Vet Verlies Challenge waarin we met een nieuwe groep de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk vet te verliezen binnen 8 weken. “Ik zal de Challenge zeker aan anderen aanraden. Tijdens de Challenge kun je je eigen voedingspatroon samenstellen, waardoor je het ook vol kunt houden. Jij kiest jouw eten, waardoor het past binnen jouw leefstijl. Als je je namelijk vasthoudt aan een boek met menu’s zit er altijd wel iets tussen wat je niet lekker vindt. Of een product wat je voor een recept eenmalig gebruikt en hierna in de kast laat staan,” vervolgt Lisette haar verhaal. “Tijdens de Challenge heb ik gezond en gevarieerd gegeten met eten dat ik lekker vindt en past binnen het eetpatroon van mijn gezin. Door de tips van Dylan heb ik mijn eigen eten gezonder gemaakt. Thuis eten we nog steeds hetzelfde alleen dan gezonder en voedzamer met minder vetten.”

Om er nu achter te komen of deze Challenge ook geschikt is voor jou geef ik op zondag 1 mei om 19.30 uur een presentatie. Hierin vertel ik jou wat dit programma inhoudt en waarom dit zeker geen dieet is. En waarom dit programma zorgt voor de transformatie waar jij blij van wordt.

Wat krijg je met deze Challenge?

  • Binnen 8 weken resultaat!
  • Een concreet plan van aanpak hoe je maximaal vet kunt verliezen binnen 8 weken.
  • Vet Verliezen terwijl je lekker blijft eten en drinken, zoals je nu gewend bent.
  • Een plan van aanpak hoe je het na de Challenge voort kunt zetten en hoe je het gewicht eraf houdt.
  • Support van een groep gelijkgestemden die samen met jou ook maximaal vet willen verliezen.
  • Wekelijks een online presentatie mét coachsessie waarin je al je vragen kunt stellen.
  • Tips en tricks van een ervaren voedingsdeskundige die al velen voor jou heeft geholpen met succesvol vet verliezen.
“Thuis eten we nog steeds hetzelfde alleen dan gezonder en voedzamer met minder vetten.”
Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: Marlies maakte van haar goede voornemens realiteit en raakte binnen 8 wkn 64cm vet kwijt

Marlies maakte van haar goede voornemens realiteit en raakte binnen 8 wkn 64cm vet kwijt

Lees de blog
Blog: Peter raakte 43 cm vet kwijt tijdens de Vet Verlies Challenge (8 wkn)

Peter raakte 43 cm vet kwijt tijdens de Vet Verlies Challenge (8 wkn)

Lees de blog
Blog: Erik: “binnen 8 weken viel ik 7,5 kg af en raakte ik 20cm vet kwijt”

Erik: “binnen 8 weken viel ik 7,5 kg af en raakte ik 20cm vet kwijt”

Lees de blog