En de Sporter van het Jaar 2019 is… Karen

Blog: En de Sporter van het Jaar 2019 is… Karen

Afgelopen weekend stond Karen perplex. Zij is Sporter van het Jaar 2019 geworden. Het afgelopen jaar kwam Karen maar liefst 91 keer gesport. Elke week meldde ze zich trouw aan voor verschillende lessen. Echt super! Om haar te feliciteren gingen Lotte en ik afgelopen zondag bij haar langs met een verrassing…

I did not buy this t-shirt. I earned it!

Als Sporter van het Jaar kan Karen vanaf deze week met trots een uniek t-shirt dragen. Een t-shirt die je niet kunt kopen, maar moet verdienen!

Sporter van het Jaar 2019 - Karen FitmetDylan

Karen, hoe word je Sporter van het Jaar?

Lachend gaat Karen zitten terwijl ze haar nieuwe t-shirt aan heeft. Ze vertelt: “ja, goede vraag. Ik had het echt niet verwacht! Ik denk dat het bij mij zo is dat als ik mij aanmeld voor een les ik ook altijd ga. Ik meld mij nooit af. Er komt simpelweg geen afspraak tussen. De truc is om afspraken om de training heen te plannen. Ik ga dan bijvoorbeeld gewoon later naar die verjaardag. Ik zie sporten als een afspraak en zeg die niet af. Zo makkelijk is het eigenlijk.”

“De truc is om afspraken om de bootcamptraining heen te plannen.”

Had je een specifiek doel?

“Niet per se een doel. Ik heb Osteoperose (botontkalking). Om mijn botdichtheid te verbeteren is het juist goed te sporten. Hiermee houd ik mijn lichaam sterk en voel ik mij lekkerder in mijn vel. Verder krijg ik ook energie van sporten. Altijd na een bootcamples voel ik mij zo fit en vrolijk. Heerlijk gewoon! Vooral het buiten sporten. Je komt tijdens een bootcamp les op de mooiste plekken van Alkmaar en Heiloo, weer of geen weer, je haalt een frisse neus en de lessen zijn altijd afwisselend. We hebben een leuke, enthousiaste en gedreven trainer en hij ziet alles! Je voelt je gezien en er goed door. Wat wil je nog meer?”

“Altijd na een bootcamples voel ik mij zo vrolijk.”

“Ik sport niet omdat het moet, maar omdat het kan en ik mij hier prettig bij voel. Ik vind het gewoon fijn. En weetje wat ik ook vaak doe na een les? Even onder onze buitendouche, hupsakee.”

Een buitendouche? Is dat hét geheim?

“Hahaha, misschien! Ik raad het iedereen aan. Vooral na de les op maandagavond. Dat is echt genieten. Maar naast bootcamp ga ik vaak ook in het weekend zwemmen in de zee samen met Jacqueline (mijn vrouw) en een groep. En op woensdag ga ik mountainbiken.”

Is de maandagavond je favoriete les?

“Absoluut. Het hardlopen vind ik echt heerlijk. Alkmaar heeft zo’n mooie omgeving en hier zie je tijdens de les zoveel van, daar geniet ik echt van.

Naast de maandagavond sport ik ook altijd met veel plezier op de donderdagavond (powerbootcamp) en de zaterdagochtend. Ook leuke lessen, maar de maandag is mijn favoriet.”

“Alkmaar heeft zo’n mooie omgeving en hier zie je tijdens de les zoveel van, daar geniet ik echt van.”
Sporter van het Jaar 2019 - Karen FitmetDylan

En word jij ook Sporter van het Jaar 2020?

“Ik denk niet dat ik Sporter van het Jaar 2020 kan worden. Op 2 december (2019) ben ik namelijk gevallen met de fiets, dit kwam door plotselinge vorst om 7:30 op weg naar mijn werk. Hierdoor kwam ik heel ongelukkig ten val en heb ik mijn bekken op twee plaatsen gebroken. Dit is ook de reden waarom de leden mij al een tijdje niet hebben gezien en ik dus ook niet meer echt heb kunnen sporten vanaf december. Maar… het gaat steeds beter. Binnenkort ben ik er weer en zal ik weer lekker mee sporten.”

Loop jij volgend jaar ook met net zo’n zelfde t-shirt als Karen?

De plek van Sporter van Jaar 2020 ligt dus nog open. Ben jij de volgende? Doe je best en wie weet ben jij ook binnenkort de eigenaar van dit t-shirt en kan je met trots de titel dragen ‘Sporter van het Jaar 2020’.

Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: NIEUW: FitmetDylan app. Nu te downloaden!

NIEUW: FitmetDylan app. Nu te downloaden!

Lees de blog
Blog: We bestaan één jaar!

We bestaan één jaar!

Lees de blog
Blog: We gaan online tijdens lockdown NL i.v.m. Corona

We gaan online tijdens lockdown NL i.v.m. Corona

Lees de blog