Erik: “binnen 8 weken viel ik 7,5 kg af en raakte ik 20cm vet kwijt”

Blog: Erik: “binnen 8 weken viel ik 7,5 kg af en raakte ik 20cm vet kwijt”

“Door de Vet Verlies Challenge ben ik 7,5 kg afgevallen en in totaal 20 cm vet kwijtgeraakt, met name rond de buik. Eigenlijk wilde ik in totaal 3,5 kg kwijt raken, maar dit was na twee weken al gelukt. Toen heb ik mijn doel bijgesteld. Ik ben meer dan tevreden over de Challenge en voel me topfit. Daarbij heb ik meer energie, minder energieschommelingen gedurende de dag, voel ik mij beter en gaat sporten mij beter af,” vertelt Erik. Erik was één van de deelnemers aan de Vet Verlies Challenge (van mei tot juli 2021). Binnen 8 weken heeft hij een fantastisch resultaat behaald waar hij trots op is. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? En kun jij dit ook?

Transformatie zijkant

Transformatie Erik Vet Verlies Challenge mei 2021 - zijkant

Transformatie voor- en achterkant

Transformatie Erik Vet Verlies Challenge mei 2021 - voor- en achterkant

Meer energie en effectief vet verliezen

“In het verleden was ik al vaak bezig met afvallen en dat ging ook wel goed, maar het was niet constant. Op een gegeven moment kwam ik toch weer aan. Ik wilde voor mezelf een manier ontwikkelen dat ik constant fit en gelijk in gewicht zou blijven. Daarnaast wilde ik weten wat ik binnen kreeg op een dag en wat ik daadwerkelijk nodig had om optimaal te functioneren.” Maar naast dat Erik handvatten wilde om op gewicht te blijven, waren vooral de wintermaanden moeilijk voor hem om op gewicht te blijven. “De laatste jaren merk ik dat ik vaak in de wintermaanden, wanneer het donker is buiten, meer behoefte heb aan vettig en zoet eten. Zoals chocolade pepernoten, chips en chocolade. Hierdoor voelde ik mij minder fit en kwam ik weer aan. En juist tijdens de wintermaanden wilde ik meer energie. Ondanks dat ik twee keer per week sportte, wilde het maar niet lukken om vet kwijt te raken. Daarom besloot ik mee te doen aan de Vet Verlies Challenge in mei.”

Meer motivatie om door te gaan en bewuster te eten

“De Challenge was een leuke en vooral leerzame periode. Het heeft mij echt het resultaat opgeleverd waar ik op hoopte. Je houdt je calorie inname bij via een app. In het begin even een gedoe, maar het went snel. Juist door die app kreeg ik meer motivatie om door te gaan doordat ik meer bewust was van mijn voedsel- en calorie inname.” Naast het gebruik van de app heeft Erik ook regelmatig de wekelijkse presentaties van Dylan tijdens de Challenge bijgewoond. Hierin werd elke week een nieuw onderwerpen aangesneden over voeding, afvallen en hoe je op gewicht blijft. “De presentaties waren erg leerzaam! Sport, voeding en gezondheid heeft altijd mijn interesse gehad en ik weet er redelijk wat vanaf, dacht ik. Maar Dylan heeft ook bij mij een aantal weetjes naar het rijk der fabelen verwezen. Al met al erg leerzaam! Samen met de mede-‘Vet Verlies Challengers’ was het een leuke periode, waarin ik merkte dat de groep extra motivatie gaf. Je wilt graag je ervaring en resultaat met elkaar delen. Dit motiveert weer om door te zetten.”

En hoe gaat het nu met Erik?

De Challenge is momenteel afgelopen. Hoe gaat het nu met Erik? Is hij doorgegaan met afvallen of blijft hij nu op gewicht? “Zelfs na de Challenge ben ik mijn voedselinname blijven noteren in de app. Ook blijf ik mezelf regelmatig wegen. Als ik merk dat ik weer aankom, weet ik nu hoe ik op tijd kan bijsturen om een terugval te voorkomen. Na de 8 weken van de Challenge was ik 7,5 kg afgevallen, maar op dit moment ben ik zelfs 9 kg kwijt.

Ook leren hoe je maximaal vet verliest binnen 8 weken?

Wil jij net als Erik leren hoe je afvalt en op dat gewicht blijft? In september starten wij weer met een nieuwe Vet Verlies Challenge waarin een nieuwe groep deelnemers de kans krijgt om hét geheim van afvallen te leren. Dit is geen dieet, maar de laatste stap naar een gezond gewicht. Na deze 8 weken weet jij hoe je afvalt, op gewicht blijft en bijstuurt als het in de toekomst nodig is. Hierdoor maak je een einde aan het jojo-en. Na de Challenge voel je je fit, energiek én trots op jezelf.

Op zondagavond 29 augustus hebben we een GRATIS presentatie waarin ik jou alles vertel over de Vet Verlies Challenge. Zo krijg je antwoord op de vragen: past het in jouw leven? Is het programma ook voor jouw doel geschikt? En waarom is dit anders dan andere diëten die je misschien al eerder hebt gevolgd?

Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: Peter raakte 43 cm vet kwijt tijdens de Vet Verlies Challenge (8 wkn)

Peter raakte 43 cm vet kwijt tijdens de Vet Verlies Challenge (8 wkn)

Lees de blog
Blog: Sanne raakte 44 cm vet kwijt en is daarmee de winnaar van de Challenge jan 2021

Sanne raakte 44 cm vet kwijt en is daarmee de winnaar van de Challenge jan 2021

Lees de blog
Blog: Natalie: “ik viel 10 kg af en raakte 11 cm buikomvang kwijt”

Natalie: “ik viel 10 kg af en raakte 11 cm buikomvang kwijt”

Lees de blog