Corona maatregelen

Door Corona lopen sommige dingen anders dan voorheen. Gelukkig is buiten sporten één van de veiligste sportmogelijkheden op dit moment. Je kunt altijd voldoende afstand van elkaar nemen en de buitenlucht zorgt voor perfecte luchtventilatie.

Wij als buiten sportclub houden ons altijd aan de opgestelde maatregelen van de overheid om zo iedereen veilig te kunnen laten sporten. Op deze pagina vind je de maatregelen die momenteel voor onze lessen gelden.

Tot op heden is het voor ons nog steeds mogelijk om buiten sportlessen aan te bieden. Wel hebben we de lessen waar nodig wat aangepast, zodat het te allen tijde volgens de richtlijnen is van het RIVM. Je kunt je daarom met een gerust hart aanmelden voor een gratis proefles.

Update 15-01-2022

Het kabinet heeft nieuwe versoepelingen aangekondigd. Hierdoor geven wij buiten weer groepslessen op de manier die je gewend bent. Behalve de basisregels gelden er voor ons (de buitensport) geen verdere beperkingen. 1,5 meter afstand houden van elkaar is bij buiten sport niet verplicht, maar we doen er alles aan om de lessen zo veilig mogelijk te laten verlopen en toch (waar kan) voldoende afstand te creëren tussen de sporters.

Update 19-12-2021

Het is nog steeds mogelijk om bij ons buiten te sporten. De lessen hebben door de lockdown wel een andere invulling gekregen, zodat iedereen op een veilige manier en binnen de maatregelen kan blijven sporten. En juist nu, tijdens deze harde lockdown, is sporten super belangrijk voor je gezondheid en je immuunsysteem. Daarom hebben wij ons best gedaan om het lesaanbod met de lessen en lestypen zoveel mogelijk te behouden, zodat iedereen nog steeds volop kan sporten.

In het kort hebben we de volgende de aanpassingen doorgevoerd:

 • We hebben 2-Group Bootcamps waarbij je buiten met zijn 2 een pittige workout krijgt. De trainer geeft 10 minuten uitleg, waarna je samen met jouw sportbuddy de workout vervolgd.
 • Er zijn online bootcamps via ZOOM waarbij je met meerdere mensen tegelijk kunt sporten.
 • We hebben trainingsschema's voor thuis en audiotrainingen voor buiten waarvan jij als lid gratis gebruik van kunt maken.

Meer informatie over de precieze invulling van de lessen, kun je bekijken in de FitmetDylan-app. Ook staan alle lessen in het lesrooster. Meld je daarvoor alvast aan. Laten we er samen 2021 sportief eindigen en 2022 sportief beginnen. We zien jullie in de online lessen of de 2-Group Bootcamps!

Update 28-11-2021

Op vrijdag 26 november zijn er nieuwe maatregelingen aangekondigd die invloed hebben op ons lesaanbod. Deze maatregelen blijven in ieder geval tot 19 december gelden (totdat de versoepelingen worden aangekondigd).

Hierdoor zal het lesrooster er de aankomende drie weken anders uitzien dan je gewend bent, maar het belangrijkste is dat we wel kunnen blijven sporten buiten. Vooral nu is dat belangrijk en goed voor je weerstand en immuunsysteem.

De maatregelen die tijdens de lessen gelden, zijn:

 • Na 17.00 uur bieden we lessen aan van maximaal 4 personen, volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • Overdag zullen er extra lessen worden ingepland. Zie het lesrooster in de FitmetDylan-app voor alle tijden en locaties.
 • 1,5 meter afstand houden is tijdens het sporten niet verplicht. Wel doen we er alles aan om tijdens de lessen zoveel mogelijk afstand tussen de sporters te creëren.

Update 25-09-2021

Er zijn weer nieuwe versoepelingen! Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meter afstand. Hierdoor zijn er weer meer dingen mogelijk tijdens de groepslessen. Hierdoor gaan we weer langzaam terug naar het oude normaal.

De belangrijkste verandering:

 • Oefeningen in duo's, teams en spelvormen zijn weer mogelijk.

Uiteraard doen we er alles aan om een veilige sportomgeving te creeëren en houden. Hierdoor blijven de basisregels nog steeds gelden. Bij klachten vragen we je om je af te melden voor de sportles.

Update 19-05-2021

Voor de buitensport zijn er vanaf 19 mei (gelukkig) weer wat versoepelingen.

 • Sporten in groepsverband is weer toegestaan.
 • Maximale groepsgrootte per les is 30 personen (buiten).
 • Tijdens het sporten blijven de basisregels gelden: kom niet als je klachten hebt en onderling houden wij te allen tijde 1,5 meter afstand.

Update 23-01-2021

Alle maatregelen van 14 december blijven gelden. Hierbij vullen we het aan met onderstaande maatregelen.

 • Door de avondklok hebben wij trainingen tot 20.30 uur, zodat iedereen ruim de tijd heeft om naar huis te gaan.
 • Sommige lestijden zijn daarom wat vervroegd of uit het lesrooster gehaald.

Update 14-12-2020

Het kabinet heeft op 14 december besloten om de maatregelen stevig aan te scherpen. Voor sporten betekent dit dat groepslessen op dit moment niet zijn toegestaan. Daarom zijn onze trainingen op een iets andere manier ingestoken, zodat iedereen veilig buiten kan blijven sporten.

 • We geven op dit moment geen groepslessen, maar individuele trainingen.
 • Bij elke training loopt een trainer rond en kijkt of iedereen de oefeningen goed uitvoert. Hij of zij zal, waar nodig, naar je toe om je tips te geven, zodat je veilig en efficiënt kunt sporten.
 • Er is geen gezamenlijke instructie meer vanuit de trainer.
 • Er wordt gesport in max groepjes van 2.
 • Meerdere groepjes van 2 mogen naast elkaar sporten. Deze afstand wordt duidelijk afgebakend met een pion, kegel of iets dergelijks.
 • Het is niet toegetaan dat de groepjes zich onderling mengen.
 • Er is een ruime afstand tussen de verschillende groepjes van 2, minimaal 3 meter (of meer).
 • In je groepje van 2 personen houd je te allen tijde 1,5 meter (of meer) afstand van elkaar.
 • En natuurlijk: bij klachten kun je helaas niet meedoen met de training.

“Ik ben super blij dat de trainingen door kunnen gaan."

- Suzanne

“Door de maatregelen van de club kunnen wij toch op een veilige manier heerlijk buiten sporten."

- Mark

“Dylan, complimenten hoe je het allemaal oppakt."

- Nynke