Kickboksen Alkmaar

Kom ook kickboksen in Alkmaar met onze Kickboks Bootcamp (zonder sparren). Hierbij combineren we het beste van twee werelden in één training: kickboksen én bootcamp. Een heerlijke training in de buitenlucht die geschikt is voor alle leeftijden en sportniveaus. Tijdens de lessen draait het om fitter en krachtiger worden via kickboks- en bootcamp oefeningen. Via uitdagende combinaties wordt cardio en kracht met elkaar afgewisseld. De hartslag gaat lekker omhoog. Na een aantal weken zal je snel merken dat je je fitter en sterker voelt.

Waarom (kick)boksen in Alkmaar?

Kickboksen in Alkmaar is een combinatie tussen stoten, schoppen en het leren ontwijken en afweren hiervan. Het is super gezond en vooral een leuke manier om sportief bezig te zijn.

Full-body workout

Bij kickboksen in Alkmaar train je niet alleen je kracht, maar ook conditie en de explosiviteit van al je spieren in je lichaam. Het is één van de meest effectieve trainingen. Tijdens een 60-minuten kickboksen workout verbrand je veel calorieën, omdat je continu in beweging bent op een leuke manier. De feedback van deelnemers die we vaak terug krijgen, is dat de les echt voorbij is gevlogen en dat ze zich steeds krachtiger en fitter beginnen te voelen.

Heerlijk buiten

FitmetDylan is de grootste buitensportclub in Alkmaar e.o. Wij vinden dat teveel zich al binnen afspeelt. Waarom zouden we dan ook nog binnen gaan sporten? Buiten is veel fijner; je hebt frisse lucht (de beste luchtventilatie die er is), mooi uitzicht en je krijgt meteen je dagelijkse shot zonlicht (goed voor vitamine D). Daarbij krijg je het tijdens kickboksen vaak wel warm, waardoor de frisse, Nederlandse wind meer dan welkom is.

Afwisseling

Geen enkele kickboksles is hetzelfde. Er zijn zoveel verschillende kickboks- en bootcampcombinaties dat het altijd leuk is. Zo leer je de juiste technieken van stoten en schoppen. We wisselen dit af met goede bootcampoefeningen, zoals opdrukken, squats en buikspieroefeningen. Een goede afwisseling tussen kracht en cardio die je hartslag verhoogt.

Stress release

Eerlijk is eerlijk; af en toe is het heel erg fijn om je even af te kunnen reageren, toch?😉 (Kick)boksen is hier perfect voor. Even je hoofd leegmaken en gecontroleerd stoten en schoppen. Je zal zien na onze Kickboks Bootcamp voel je je zoveel relaxter en zit je beter in je vel.

Waar kickboksen Alkmaar?

We bieden op verschillende locaties lessen aan, waaronder kickboksen in Alkmaar en omgeving aan. Zo vind je ons in Park Oosterhout, Park de Hout, Geestmerambacht, Heilooërbos en Schoorlse duinen. Stuk voor stuk mooie locaties waar je echt even lekker kan sporten in de buitenlucht. Tijdens de lessen worden diverse elementen uit de natuur gebruikt. Door de afwisseling in omgeving is elke les anders.

Ook echt een aanrader om een keer mee te doen op zaterdag in Schoorl. De Schoorlse duinen zijn echt een fantastische plek om te bootcampen. Zo heb je mul zand, oneindig veel bomen, hoogteverschillen en een frisse buitenlucht.

Kickboks Alkmaar - Buiten kickboksles in Alkmaar en Heiloo. Gratis proefles

Is kickboksen gezond?

Kickboksen is super gezond! Het is een fullbody workout waarbij je alle spieren traint en mentaal weerbaarder wordt. Tijdens het kickboksen gaat iedereen op zijn eigen tempo aan de slag met afwisselende combinaties. Het doel: lekker bewegen en je hartslag omhoog krijgen. Een goede combinatie tussen kracht en cardio. Tijdens het kickboksen leer je hoe je moet stoten, schoppen en hoe je dit moet afweren en ontwijken. Tijdens de lessen richten we ons met name op de conditie zodat je een stuk fitter zal worden. Van onze sporters horen we regelmatig terug dat ze het heerlijk vinden om even de frustraties van de dag van zich af te laten glijden door het kickboksen. Ook maakt de combinatie tussen kracht en uithoudingsvermogen dat je je na een aantal weken vele malen fitter en sterker voelt door het kickboksen in Alkmaar.

Kickboksen is een interactieve manier van sporten waarbij de tijd voorbij vliegt. Je bent niet alleen bezig met ‘sporten’, maar ook met je trainingsbuddy. Het heeft een competitief karakter waar veel bij wordt gelachen. 😉

Verder good to know…

Voor een proefles heb je niet iets speciaals nodig. Een flesje water en goede sportkleding en -schoenen zijn wel aan te raden. Verder hebben we voor tijdens de les bokshandschoenen te leen. Heb je wel eigen handschoenen? Neem ze dan zeker mee.

Wil je Kickboks Bootcamp bij ons vaker gaan doen? Dan raden we je aan om een eigen paar bokshandschoenen aan te schaffen. Je vindt de handschoenen in allerlei prijscategorieën. Je kunt ze al vanaf €10 aanschaffen bij bijvoorbeeld de Decathlon, maar je hebt ook duurdere varianten met meer demping. Je kunt je laten adviseren in een sportwinkel of door één van onze kickbokstrainers.

Nee, zeker niet. Tijdens onze kickbokslessen sparren we niet. Dit betekent dat we alleen afgesproken kickbokscombinaties op elkaar oefenen. We zullen hierbij geen freestyle doen. Hierdoor weet je altijd wat je kunt verwachten. Ook zal er tijdens de lessen gebruik worden gemaakt van schaduwboksen. Hierbij zullen we stoten met de armen en trappen, maar alles is gecontroleerd en met respect naar elkaar. We zullen niet tegen elkaar sparren waarbij je niet weet wat de ander zal doen. De les is zo opgezet dat iedereen kan meedoen, van elke leeftijd, niveau en mannen en vrouwen. Met plezier sporten is hierbij onze prioriteit!

Vind je het toch iets spannend? Geef dit vooral aan bij de trainer of je trainingsmaatje. Hij of zij zal hier dan rekening mee houden en indien nodig de oefening voor je aanpassen. Wat ook kan helpen is om een vriend(in) die je vertrouwt mee te vragen naar de les. Hierdoor kunnen jullie samen de kickboksles in Alkmaar uitproberen. Vraag in dit geval beiden een proefles aan en dan zullen we jullie in dezelfde les en tijdstip inplannen.

Nee, we sparren niet tijdens de kickbokslessen. Wel oefen je met je trainingsbuddy verschillende kickbokscombinaties op elkaars handschoenen. Zo creëren we een veilige omgeving waarin sporten, gezelligheid en respect voor elkaar voorop staat. Vind je iets spannend tijdens de les of heb je ergens last van? Geef dit dan aan bij de trainer en je trainingsbuddy. Dan kunnen we hier rekening mee houden en zo nodig je een alternatieve oefening aanbieden.

Absoluut! De Kickboks Bootcamp is voor iedereen geschikt. Voor elk niveau, leeftijd en geslacht. We hebben elke week een afwisselende groep maar je kan altijd zelf je duo kiezen dus als je graag met een vrouw samen wilt kickboksen dan is dat geen enkel probleem. Probeer onze kickboks bootcamp eens uit zou ik zeggen en ervaar zelf hoe het is.

Kickboksen in Alkmaar geven in Alkmaar in Park de Hout. Soms wijzigt er nog wel eens een locatie of komt er een locatie bij. Voor meer informatie over de locatie kun je een proefles aanvragen en dan geven we het aan je door.

Of Kickboks Bootcamp wat voor jou is, kun je pas zeggen nadat je het hebt uitgeprobeerd. Daarom raden we je aan (ook als je twijfelt) gewoon een proefles aan te vragen. Deze proefles is vrijblijvend en gratis. Op die manier kun je zelf Kickboks Bootcamp ervaren en bepalen of het geschikt is. Sowieso start je bij FitmetDylan na aanmelding voor de club met een proefweek. Tijdens die week kun je ook alle andere lessen uitproberen. Past het toch niet bij je? Dan zit je nergens aan vast en stopt je proefweek (alle info hierover krijg je nog uitgelegd).

Naast Kickboks Bootcamp geven we ook andere lessen. Zo heb je de keuze uit:

  • Regular Bootcamp. Kracht, interval, conditie, balans en nog veel meer. Deze les is een fullbody workout, waarmee je je lichaam sterk en je conditie op peil houdt. Tijdens de les kom je op de mooiste locaties van Alkmaar e.o.
  • H.I.I.T Bootcamp (High Intensity Interval Training). Een training waarbij je binnen 30 minuten je hele lichaam traint. Een effectieve training als je weinig tijd hebt en toch intensief wilt sporten. Geloof ons, deze les is kort, maar super krachtig.
  • Power Bootcamp. Kettlebells, gewichten, elastieken, hamers en meer. Tijdens de Power Bootcamp train je alle spiergroepen op een effectieve manier voor meer spierdefinitie, afvallen en fitter worden.
  • Personal Training. Heb jij een stok achter de deur nodig? Of heb jij een specifiek doel? Met Personal Training train jij samen met een personal trainer doelgericht om jouw doel snel en efficiënt te behalen. Je ontvangt een trainingsschema op maat en wordt gecoacht op de juiste uitvoering van de oefeningen.
Kickboks Alkmaar FitmetDylan - review Jacco

Het actieve en competitieve karakter van kickboksen trok me aan.Wat de kickbokstraining leuk maakt is dat je een buddy hebt die jou motiveert en moet motiveren.

Ik heb gemerkt dat iedereen altijd beter zijn best doet als je ze aanmoedigt. Elke les krijg ik de combinaties beter onder de knie en kan ik me meer focussen op de snelheid en kracht. Dat voelt goed.

- Jacco Dusselaar

Kickboks Alkmaar FitmetDylan - review Anniek

De Kickboks Bootcamp is de perfecte les om alle frustraties van de (werk)dag eruit te slaan. Ik vind het leuk om nieuwe skills te leren en mijn conditie en kracht te verbeteren. Kickboksen is een leuke fysieke en mentale uitdaging. Het geeft een kick om de combinaties onder de knie te krijgen. Ik merk dat ik steeds beter word!

- Anniek Reehoorn

Kickboks Alkmaar FitmetDylan - review Thomas

Vanaf november volg ik met veel plezier de kickbokslessen bij FitmetDylan. De combinatie van techniek en uithoudingsoefeningen is behoorlijk uitdagend. De trainer weet je elke keer weer zo te pushen waardoor de effecten van trainingen goed te merken zijn. Ik vind het een geweldige aanvulling op de normale bootcamp trainingen. Sinds ik deze les volg is mijn uithoudingsvermogen flink verbeterd.

- Thomas Frietema

Ervaar Kickboks Bootcamp zelf

✅Kracht & cardio
✅Even knallen met kickboksen
✅Zonder sparren
✅Dagelijks les (16+ lessen p.w.)
✅Voldoende variatie door verschillende lestypen
✅Heerlijk buitensporten
✅Alkmaar, Heiloo, Geestmerambacht & Schoorl

Geheel vrijblijvend

Bekijk ook onze andere trainingen

Regular Bootcamp

Bootcamp Alkmaar, Heiloo en Schoorl

Lees meer »

Power Bootcamp

Power Alkmaar, Heiloo en Schoorl

Lees meer »

H.I.I.T Bootcamp

H.I.I.T. Bootcamp Alkmaar en Heiloo

Lees meer »

BBB Bootcamp

BBB Bootcamp - Buitensport Alkmaar, Heiloo, Geestmerambacht en Schoorl - Sporten Alkmaar - Bootcamp Alkmaar FitmetDylan

Lees meer »

Personal Training

Personal Trainer, Personal Training in Alkmaar, Heiloo en Schoorl

Lees meer »