5 tips zodat jij het nooit meer koud hebt tijdens een bootcamptraining

Blog: 5 tips zodat jij het nooit meer koud hebt tijdens een bootcamptraining

Het begint koud te worden! Als we de weermannen moeten geloven, komt er Siberische kou onze kant op. Desondanks; the show must go on!

Bootcamp, waarom juist nu?

Waarom juist nu hét moment is om buiten te gaan sporten? Simpel: kou doet het lichaam harder werken. Al je harde werk tijdens een bootcamples wordt nu dus dubbel en dwars beloond.

Daarbij maak je tijdens het sporten geluksstofjes aan. Iets waaraan velen onder ons in de winter nog wel eens te weinig van hebben. Winterdepressies. Donker. Futloos zijn. Met even lekker sporten krijg je juist weer energie!

Je lichaam moet dus extra hard werken, waardoor ook de vetverbranding toeneemt en je strakker in je vel komt te zitten. En je krijgt er ook nog een goed gevoel van. Dus; dag winterdepressie en hello summerbody!👋🏻

Bootcamp Alkmaar, Heiloo en Schoorl - FitmetDylan - Buiten sporten

Hoe blijf je warm tijdens een bootcamples?

Hoe zorg je ervoor dat je niet ter plekke aan de grond vast vriest tijdens de buikspieroefeningen? Speciaal voor de bootcampers in de winter hebben wij een aantal tips die ervoor zorgen dat jij heerlijk warm blijft tijdens de bootcamptraining.

1. Kleed je warm aan!

Trek minimaal drie lagen kleding aan:

  • een functionele onderkleding (t-shirt);
  • isolerende tussenlaag (longsleeve);
  • een beschermende buitenlaag tegen wind en regen (sport jasje/windstopper).

Wanneer je deze lagen hanteert kun je het niet snel te koud of te warm krijgen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de persoon. Daarbij kun je altijd nog je jasje (3e laag) uittrekken, mocht het te warm worden. Vervolgens kan je je jasje weer gebruiken om op te liggen tijdens de buikspier oefeningen, win-win!

2. Trek handschoenen aan

Veel kou komt via je handen. Wanneer je vingers langzaam verkleuren naar wit, dan maakt het echt niet meer uit dat je bovenlichaam het wel lekker warm heeft. Trek daarom lekker handschoenen aan. Op die manier hoef je niet de koude grond aan te raken met je blote handen.

3. Houd je hoofd warm

Een groot deel van de warmte verlies je via je hoofd. Een bandana, muts, hoofdband of oorwarmers is daarom een goed idee. Experimenteer en kijk wat jij het fijnst vindt tijdens het sporten.

4. Goede schoenen en warme sokken

In principe kun je gewoon je normale hardloopschoenen of sportschoenen dragen in de winter. Mocht het echt glad worden, dan is het wel handig om even te checken of je schoenen nog voldoende profiel hebben. Wanneer je snel koude voeten hebt, kun je het beste twee paar sokken of lekkere dikke sokken aantrekken voor de bootcamples.

5. Last but not least: blijf bewegen! ⚡️

Met de laatste tip is met name de trainer ook erg blij. Als het koud is buiten, dan is iedereen namelijk net dat beetje extra gemotiveerd om snel aan de slag te gaan 😉. Hardlopen, knieheffen en jumping jacks zijn dan ineens hele leuke oefeningen geworden! Stilstaan = kou leiden en dat willen we niet. Blijf daarom lekker in beweging! Staan we even stil, omdat de groep niet compleet is? Dribbel op de plaats of hef je knieën; het maakt niet uit, maar blijf bewegen!

Geen excuses: we zien je in de les! 👊🏻

Volgens mij weet iedereen wat hem of haar te doen staat. 😉 Kom heerlijk buiten met ons bootcampen en geniet optimaal van de winter.

Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Lees de blog
Blog: Carlo: “mijn blouses koop ik nu twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie!”

4x waarom ook jij mee wilt doen aan sportevents

Lees de blog
Blog: Yes!! We mogen vanaf 11 mei weer buiten sporten

Yes!! We mogen vanaf 11 mei weer buiten sporten

Lees de blog