6 manieren om je water te pimpen

Blog: 6 manieren om je water te pimpen

Heet, heter, heetst… Het is heet in Nederland. De temperatuur loopt langzaam op. Er wordt zelfs gezegd dat er aanstaande donderdag (25 juli) een nieuw hitterecord wordt gevestigd. Naast een tropenrooster op het werk, ventilatoren, schaduw, ijsblokjes en een SUPER TOFFE TRAINER die de lessen iets voor je aanpast 😉 is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. Geen zoete troep, maar water. Daarom 6 inspirerende recepten om jouw water te pimpen. Zo drink je tijdens deze hete dagen gemakkelijk de nodige liters water. 🍹

1. Water met gember en munt

Dit is echt een persoonlijke favoriet!❤️ Een heerlijke grote kan met koud water, schijfjes gember en wat takjes munt. Dorstlessend, verfrissend en zeker niet saai! Daarbij hebben gember en munt ook nog de nodige voordelen van zichzelf 😉. Denk bijvoorbeeld aan een frisse adem, goed voor de spijsvertering en het immuunsysteem.

En heb je geen munt in huis? Alleen gember in je water is ook heerlijk! Ditzelfde geldt ook met alleen citroen.

2. Munt met fruit

Munt heeft een hele toegankelijke, frisse smaak. Perfect om te combineren met de zoete smaak van fruit. Hierdoor is munt een hele goede basis voor vele verfrissende watermixjes met fruit, zonder dat de zoete smaak van het fruit overheerst. Dus, doe een paar stengels van munt in een grote kan en mix het met jouw favoriete fruit. Oneindig veel variatie!

Neem bijvoorbeeld:

 • Watermeloen. Let er wel op dat je de pitjes uit de schijven haalt.
 • Citroen. Love it!
 • Zwarte bessen
 • Limoen
 • Aardbeien
 • Frambozen
 • Sinaasappel. Jammie!

En de lijst gaat zo door. Kijk vooral wat er nog op de fruitschaal ligt en probeer het uit. Het zal je echt verbazen met hoeveel smaken munt lekker is.

Je water pimpen met munt en vers fruit - afvallen FitmetDylan

3. Grapefruit en rozemarijn

Dit is misschien een combinatie waar je niet zo snel aan denkt, maar ook rozemarijn heeft een frisse – wel wat typische – smaak. Vooral in sommige cocktails zorgt een takje rozemarijn voor een unieke smaaktwist. Maar nu, met het hete weer, een alcoholvrije-water-mix: grapefruit en een takje rozemarijn. Snijd simpel een grapefruit in een aantal schijven en voeg ze toe samen met het takje rozemarijn. Simpeler kan haast niet, toch?

4. Aardbei, basilicum en citroen 🍋

Deze combinatie lijkt misschien wat gek, maar niets is minder waar: het is heerlijk! Basilicum en aardbeien passen verrassend genoeg echt goed bij elkaar. Door de subtiele zure tegenhanger van de citroen maakt het jouw watermixje helemaal af!

Let op: wanneer je aardbeien gebruikt in de mix is het belangrijk dat je het snel opdrinkt. Wanneer aardbeien te lang in het water blijven, worden ze papperig.

5. Komkommer🥒 = eindeloze mogelijkheden

Komkommer is net zo’n gevalletje als munt; met ontzettend veel smaken te combineren. Komkommer heeft een hele toegankelijk, frisse smaak. Minder als munt, maar wel erg lekker. Daarom kan het heel veel andere smaken gecombineerd worden. Of niet. Water met alleen komkommer is ook lekker.

Maar wil je komkommer toch combineren? Dat kun je eigenlijk wel elke citrusvrucht gebruiken. Ben je toch een beetje inspiratieloos? Dan zijn hier alvast wat voorbeelden waarmee komkommer goed samengaat:

 • Citroen
 • Limoen
 • Munt
 • Gember
 • Sinaasappel
 • Grapefruit
 • Watermeloen
Je water pimpen met munt en vers fruit - afvallen FitmetDylan

6. Sinaasappel met koriander

Een bijzondere combinatie? Ja. Toen ik het voor het eerst las was ik ook sceptisch, maar niets is minder waar. Het is echt een lekkere combinatie. Het frisse van de sinaasappel gaat heel goed samen met de smaak van koriander. Proberen dus.

Nog een kleine tip: diepvriesfruit 😉

Waterblokjes zorgen ervoor dat jouw drinken heerlijk koud blijft. Heb jij nu geen waterblokjes bij de hand? Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken. Hiermee dient het fruit meteen twee doelen: het is een ijsblokje én het geeft een lekkere smaak. Twee vliegen in één klap!

Enjoy!

Water saai? Zeker niet! Zoals je leest hoeven lekkere watermixjes zeker geen ingewikkelde recepten te zijn met onmogelijke ingrediënten waarvoor je stad en land moet afreizen. De meeste spullen heb je vaak wel in huis. Mijn vriendin (Lotte) maakt regelmatig twee grote kannen met een lekkere watermix. Echt heerlijk als het (tropisch)warm is.🌴 Enjoy!

Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Lees de blog
Blog: Carlo: “mijn blouses koop ik nu twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie!”

Carlo: “mijn blouses koop ik nu twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie!”

Lees de blog
Blog: 5 fabels over afvallen die we allemaal geloven, maar niet kloppen

5 fabels over afvallen die we allemaal geloven, maar niet kloppen

Lees de blog