Carlo: “mijn blouses koop ik nu twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie!”

Blog: Carlo: “mijn blouses koop ik nu twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie!”

Carlo (45 jaar) heeft met het voedingsprogramma een fantastisch resultaat behaald: hij raakte meer dan 10 kg kwijt en 11 cm buikomvang. Het gevolg: een nieuwe garderobe. Zijn blouses zijn onderhand twee maten te groot en zijn broeken zelfs drie. Hoe heeft Carlo het voedingsprogramma ervaren? En was het makkelijk om de kilo’s kwijt te raken?

Lees ook het verhaal van Carlo’s vrouw (Natalie). Zij volgde ditzelfde traject en raakte ook 10 kg kwijt én 11 cm buikomvang »

Een strakker lichaam

“Twee jaar geleden begon ik met sporten bij FitmetDylan. Van een keer per week schroefde ik het aantal keer sporten omhoog naar drie keer. Ik wilde een strakker lichaam en mijn conditie verbeteren,” vertelt Carlo. Maar sporten alleen bleek niet genoeg te zijn. Carlo was in die tijd ook gestopt met roken, wat voor extra kilo’s zorgden. Na diverse dingen geprobeerd te hebben, bleef Carlo hangen op een gewicht waar hij niet blij mee was. “Ik was niet per se ontevreden over mijn lichaam, maar zat ook niet lekker in mijn vel. Het moest gewoon anders.”

“Ik was niet erg ontevreden over mijn lijf, maar ik zat ook niet lekker in mijn vel.”

Voedingsbegeleiding

In mei gaf Carlo’s vrouw (Natalie) aan bij Carlo dat ze wat aan haar gewicht wilde doen. Carlo wou dit eigenlijk ook wel en zo zijn ze samen gestart met ons voedingsprogramma. Ze kregen allebei een weekmenu, elke week aanpassingen en feedback en ze gingen individueel aan de slag met de opdrachten uit de online leeromgeving.

In het begin vlogen de kilo’s er echt af!

“Voor mij was eten vulling. Aan het eind van de maaltijd moest ik vol zitten. Was het echt heel lekker? Dan mocht het ook wel is iets meer dan ‘vol’ zijn. Zo werd ik ongemerkt steeds een beetje zwaarder.” Toen Carlo ons voedingsprogramma begon, startte hij met een gewicht van 84,5 kg en een buikomvang van 96 cm.

“De eerste weken van het voedingsprogramma gingen heel goed en hield ik het goed vol. De kilo’s vlogen er echt af. Ik was zo trots als een pauw. Daarna ging het wat minder; ik kon in het begin namelijk moeilijk een ritme vinden voor doordeweeks. Ik ben uiteindelijk gaan husselen met mijn voedingsschema, zodat het beter aansloot bij mijn dagelijks leven. Zo kon ik het eten beter inplannen en hield ik mij beter aan mijn voedingsplan. Ik bleef hierna goed afvallen.”

“De kilo’s vlogen er echt af in het begin. Ik was toen zo trots als een pauw.”
Voedingsbegeleing FitmetDylan - Succesvol afvallen - Resultaat van Carlo

Een nieuwe lifestyle, ook doordeweeks

Maar het ging niet altijd even makkelijk bij Carlo. Er waren momenten die hij lastig vond. “Vooral tijdens de avonduren – als ik alleen was – vond ik het moeilijk, want ‘s avonds was ik gewend om iets lekkers bij de koffie te nemen. Hierbij bleef het vaak niet bij één koekje, maar meerderen. Dit kon natuurlijk niet bij dit traject. Die knop moest even omgaan. Nu kan ik het veel beter controleren.”

Na 12 weken is Carlo ruim 10 kilo afgevallen en 11 cm buikomvang kwijtgeraakt. “Ik ben zó trots op het behaalde resultaat. Ik ben nu nog bezig met mijn vrouw Natalie om de laatste kilo’s eraf te krijgen. Hierna ga ik door met een vervolgtraject bij Dylan om het gewicht te stabiliseren. Dat zal soms een uitdaging zijn, maar we hebben nu genoeg ervaring en handvatten om terug te kunnen schakelen als het nodig is.”

Heeft Carlo spijt van dit traject?

“Nee! Ik ben trots op wat ik heb behaald. Door het afvallen zijn mijn sportprestaties tijdens de bootcamp lessen verbeterd, zowel in houding als hardlopen, en mijn oude kleding pas ik niet meer. Ik koop nu mijn blouses twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie.

“Ik koop nu mijn blouses twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie.”

En ja dit traject kost tijd en geld en het is soms best zwaar, maar het behaalde resultaat was het zo waard. Waarom zou je jezelf een gezonder lijf ontzeggen? Elk mens verdient een gezond leven, met of zonder hulp van anderen.

Daarom wens ik iedereen die willen starten of die op dit moment bezig zijn met dit traject heel veel succes. En iedereen die zijn of haar doel heeft behaald: gefeliciteerd!”

En hoe gaat het nu?

Inmiddels heeft Carlo het vervolgtraject afgerond waarbij hij nog eens drie kilo is afgevallen en zo heeft hij zijn ultieme streefgewicht behaald. Hierna zijn we de voeding weer gaan opbouwen met als doel om het gewicht stabiel te houden. Ook na dit voedingsprogramma. Ik, als coach, ben enorm trots op Carlo. Hij heeft het super gedaan en een super resultaat behaald!

Afvallen Alkmaar - voedingsbegeleiding FitmetDylan Alkmaar Heiloo en omstreken
Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Lees de blog
Blog: Natalie: “ik viel 10 kg af en raakte 11 cm buikomvang kwijt”

Natalie: “ik viel 10 kg af en raakte 11 cm buikomvang kwijt”

Lees de blog
Blog: 5 fabels over afvallen die we allemaal geloven, maar niet kloppen

5 fabels over afvallen die we allemaal geloven, maar niet kloppen

Lees de blog