Natalie: “ik viel 10 kg af en raakte 11 cm buikomvang kwijt”

Blog: Natalie: “ik viel 10 kg af en raakte 11 cm buikomvang kwijt”

Je streefgewicht behalen is niet altijd makkelijk. Daarom heb ik een programma ontworpen die je niet alleen helpt om de nodige kilo’s kwijt te raken, maar waarbij je ook zelf leert hoe je jouw ideale gewicht kan behalen en behouden. Na verloop van tijd heb je mijn hulp niet meer nodig. Je blijft stabiel en behoudt jouw droomgewicht. Te mooi om waard te zijn? Zeker niet! Natalie is het gelukt. Binnen 12 weken viel zij 10 kilo af en was zij 11 centimeter aan buikomvang kwijt. Hoe heeft zij dit gedaan? En hoe heeft zij dit programma ervaren?

Lees ook hoe Carlo drie broekmaten naar beneden ging na ons afvalprogramma.

Als ik in de spiegel keek werd ik soms erg verdrietig

Hallo allemaal, mijn naam is Natalie. Ik ben 41 jaar, werkend als gastvrouw in de horeca, vrouw van Carlo en moeder van twee kinderen (6 en 9 jaar). Zoals velen ben ik een druk bezette vrouw en bezig bijtje. Ik heb altijd gesport, maar sinds de laatste twee jaar ben ik erg ontevreden over mijn eigen lichaam. Ik houd van lekker eten, werk onregelmatig, slaap vaak tekort en was ik gestopt met roken. Al deze factoren zorgde ervoor dat ik niet meer lekker in mijn vel zat met een te dikke buikomvang. Als ik in de spiegel keek werd ik soms erg verdrietig. Ik was nog nooit zo zwaar geweest. Wel stevig, maar niet te dik (want dat was ik).

Tijd voor actie

Het roer moest om; de weegschaal moest minder kilo’s aangeven. Zelf ben ik eerst begonnen met hardlopen. Zo heb ik op eigen kracht de eerste vijf kilo eraf gekregen, maar daarna bleef ik schommelen. Het lukte mij maar niet om meer af te vallen. Hiervan baalde ik ontzettend, maar ik wist niet hoe ik verder moest. De moed zakte mij in de schoenen. Anderen zeiden vaak dat ik helemaal niet te dik was, maar ikzelf was gewoon niet tevreden met hoe ik eruit zag. Hierdoor raakte ik in een negatieve flow. Het was tijd voor actie. Ik besloot om me op te gegeven voor de Obstakel Run in Heerhugowaard (2019) om een stok achter de deur te hebben en om mezelf de goede kant op te sturen. In de tussentijd kwam ik ook in contact met FitmetDylan. Carlo sportte daar al een tijdje. Omdat ik al een tijdje aan hardlopen deed, overlegde ik met Carlo of het misschien een idee was om mezelf voor de hardlooples op maandagavond op te geven. Hierna ging ik elke maandagavond vol aan de bak. Het is een pittige training en Dylan luisterde en gaf tips waar ik op moest letten tijdens het hardlopen. Desondanks veranderde niet veel. Ik werd conditioneel fitter, maar de kilo’s bleven op mijn buik hangen. Dylan liet doorschemeren dat hij ook voedingsconsulent en vroeg of hij iets voor mij kon betekenen. En dat kon hij.

“Op eigen kracht heb ik de eerste vijf kilo eraf gekregen, maar daarna bleef ik schommelen en lukte het mij maar niet meer af te vallen.”

Een vaste structuur in mijn eetpatroon

Ik ben 12 weken geleden begonnen met meten, wegen, eetschema’s volgen, nog meer sporten en wekelijks opdrachten maken in de online leeromgeving. Door de leeromgeving werden mijn ogen geopend en via de eetschema’s en menu’s kreeg ik een vaste structuur in mijn eetpatroon. Zeker door mijn onregelmatige werktijden was dit mijn houvast om weer rust en regelmaat te creëren in mijn leven en eetpatroon. Ik merkte al snel dat ik ondanks mijn korte nachten toch energieker werd en positiever in het leven begon te staan.

“Na een paar weken was ik volledig gewend aan mijn nieuwe lifestyle.”

Mijn doorzettingsvermogen werd beloond. Elke week gaf de weegschaal minder aan. Mensen om mij heen begonnen het ook te zien. Ik kwam weer in een positieve flow terecht, waardoor het makkelijk vol te houden was. Na een paar weken was ik volledig gewend aan mijn nieuwe lifestyle. Deze levensstijl was ook beter voor de kinderen, want die gaan gewoon mee in jouw routine. En daar dank ik Dylan hartelijk voor.

“Dit was ook uiteindelijk beter voor de kinderen, want die gaan gewoon mee met deze nieuwe lifestyle.”

10 kilo afgevallen en – 11 cm van mijn buikomvang. Trots!

Het resultaat mag er zeker zijn na 12 weken, waarvan ik zelfs nog twee weken op vakantie ben geweest. Daar heb ik de teugels een klein beetje laten vieren, maar desondanks hele mooie resultaten behaald. Ik ben trots!

  • Gewicht van 75,9 naar 65,6 (– 10 kilo!)
  • Vetpercentage van 29,3% naar 27,3%
  • BMI van 28,2 naar 24,8
  • Metabolische leeftijd van 55 naar 34
  • Visceraal vet (ook wel buikvet) van 11 naar 4
  • Buikomvang van 95 cm naar 84 cm (– 11 cm!)

Ik ben 10 kg afgevallen en 11 cm kwijt van mijn buikomvang. Hier ben ik ontzettend trots op! Door het roer om te gooien, gezonder te eten meer te sporten en soms heel veel discipline is het mij gelukt!

Heel blij dat ik dit traject ben aangegaan

Dit traject was zeker niet altijd makkelijk. Soms had ik momenten waarbij ik dacht: “ik gooi de handdoek in de ring”. Ik ben een echte zoetekauw. Ook was het soms lastig door mijn werk – laat eten en tot ‘s nachts werken -, maar Dylan hielp mij hierbij. Hij gaf goede tips. Uiteindelijk ben ik super blij dat ik dit traject met Dylan als voedingscoach 12 weken geleden ben aangegaan. Als het even tegen zat zorgde hij ervoor dat ik het meteen weer oppakte.

“Dit resultaat had ik nooit op eigen kracht kunnen bereiken.”

Om mijn uiteindelijke doel van 60 kg te behalen, heb ik besloten om nog een traject van 12 weken er achteraan te plakken. De laatste vier weken van dit traject richten we ons op hoe ik dit resultaat behoud en niet terugval in oude patronen.

Dit resultaat heb ik nooit op eigen kracht kunnen bereiken. Ik heb altijd gedacht dat het mij nooit ging lukken om mijn gewicht van 10 / 15 jaar geleden te behalen. Maar zo zie je maar weer; dankzij extra hulp, is het gelukt. Ik ben super trots op mezelf, maar ook op Dylan en uiteraard mijn man (Carlo) en kinderen.

Je bent het voorbeeld voor je kinderen

Ik hoop dat dit voor velen een inspiratie en eyeopener is om het roer om te gooien. Een betere lifestyle te creëren voor jezelf, maar ook je gezin. Je bent tenslotte ‘het grote voorbeeld’ op het gebied van een gezonde levensstijl. FitmetDylan kan je zeker helpen bij een betere lifestyle. Dylan is een positieve, luisterende sportman in hart en nieren en haalt alleen het beste bij je naar boven waardoor de kilo’s eraf vliegen.

Dank je wel Dylan, zonder jou was het waarschijnlijk niet gelukt.

Natalie

Afvallen Alkmaar - voedingsbegeleiding FitmetDylan Alkmaar Heiloo en omstreken
Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

Blog: Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Wat eet je voor of na een bootcamptraining?

Lees de blog
Blog: Natalie: “ik viel 10 kg af en raakte 11 cm buikomvang kwijt”

Carlo: “mijn blouses koop ik nu twee maten kleiner en mijn broeken zelfs drie!”

Lees de blog
Blog: 5 fabels over afvallen die we allemaal geloven, maar niet kloppen

5 fabels over afvallen die we allemaal geloven, maar niet kloppen

Lees de blog