Sporter van het Jaar 2020: Sascha!

Blog: Sporter van het Jaar 2020: Sascha!

Bij de laatste les van 2020 was het dubbel feest. We hadden oliebollen én we maakten de nieuwe Sporter van het Jaar bekend. Vorig jaar ging deze eer naar Karen. Dit jaar werd het stokje doorgegeven naar een nieuwe sporter: Sascha. Gefeliciteerd!

Gemiddeld 3 à 4 keer per week sporten

Sascha was aangenaam verrast. Ze had het helemaal niet verwacht, maar des te leuker! Het afgelopen jaar stond zij gemiddeld 3 à 4 keer per week te sporten bij één van onze bootcamplessen. Altijd enthousiast en vol energie. Dus de titel én het t-shirt zijn dik verdiend.

“Ik zit lekkerder in mijn vel”

Wanneer je veel sport per week, bereik je ook veel. Wat heeft Sascha het afgelopen jaar zoal bereikt? “Ik ben sterker geworden, zowel conditioneel als kracht. Ook zit ik veel lekkerder in mijn vel én ben ik aanzienlijk afgevallen. Zo’n negen kilo wat er ook weer voor zorgt dat ik lekker in mijn vel zit.”

Ook meegedaan met de Vet Verlies Challenge

In mei - tijdens de eerste Corona Lockdown - hadden we ook een Vet Verlies Challenge. Aan deze Challenge deed Sascha samen met andere leden mee. Hun doel? Afvallen. In slechts 8 weken gingen zij aan de slag met hun gezamenlijke doel. Dankzij een wekelijkse groepsessie, een persoonlijk eetplan en diverse opdrachten over voeding leerden zij hoe je afvalt en de kilo’s er af houdt. Mede dankzij deze Vet Verlies Challenge viel Sascha ruim negen kilo af. Nu, ruim een half jaar later, zijn de kilo’s er nog steeds af en is ze nog steeds lekker aan het sporten. Een super prestatie! 

Wil jij meer weten over de Vet Verlies Challenge? Na het succes van de vorige starten we op 18 januari 2021 met een nieuwe Challenge. Hier kun je je nog voor aanmelden. Doe dit wel snel; er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Vol = vol.

Welke lessen vond je het leukst om mee te doen? 

Naast de Vet Verlies Challenge is regelmatig sporten natuurlijk super goed voor je. Het is goed voor je weerstand en je zit er lekkerder door in je vel. Vooral nu we niet zoveel mogen is sporten een goede uitlaatklep. Welke les vond Sascha het leukste om mee te doen? “Als ik echt moet kiezen, dan vind ik de Regular Bootcamp de leukste les. Hier zit de meeste afwisseling in. Je hebt eigenlijk alles: een stukje rennen, kracht en diversiteit aan oefeningen. Maar het allerleukste vind ik de afwisseling van de lessen. Elke week probeer ik zoveel mogelijk verschillende lestypen mee te doen. Bijvoorbeeld een H.I.I.T., Run Fit, Regular of een Power Bootcamp.

Naast de les vind ik de trainer ook heel belangrijk. Dit heeft ook zeker bijgedragen aan mijn sportplezier. Bij FitmetDylan hebben we trainers die heel enthousiast zijn en die  enthousiasme overbrengen op anderen. Dit werkt aanstekelijk en is heel fijn trainen.”

“Sporten is gewoon goed voor mij”

“Ik weet dat sporten goed voor me is. Een tijdje heb ik dit afgelopen jaar mentaal niet zo lekker in mijn vel gezeten. Sporten was toen (en nog steeds) echt mijn uitlaatklep. Ik kom er door tot rust en voel mij er een stuk lekkerder door. Na een les ben ik altijd blij dat ik geweest ben. Ik weet ook van mijzelf dat ik dat moet blijven doen,” vertelt Sascha. “Die gedachte houd ik gewoon in mijn achterhoofd en dat motiveert me om te gaan. En ik ben ook iemand die een groepsles nodig heeft. In mijn eentje ga ik niet zo snel buiten sporten. Ik heb andere mensen nodig.”

Sporter van het jaar Sascha - Bootcamp Alkmaar e.o.

Sascha, hoe word je Sporter van het Jaar?

Hoe word je nu Sporter van het Jaar? Hiervoor moet je met regelmaat komen sporten, maar hoe heeft Sascha dit gedaan? Heeft zij nog tips voor de volgende Sporter van het Jaar. Op die vraag moet Sascha even nadenken, maar dan vervolgt ze lachend: “kom gewoon sporten, dat sowieso, én zorg dat je er echt tijd voor vrij maakt. Ook al komt het sporten af en toe niet helemaal lekker uit, zorg dat je toch gaat. Doe desnoods mee met een half uurtje H.I.I.T. Je voelt je daarna altijd beter dan wanneer je niet gaat. Ik zit af en toe ook op de bank dat ik denk ‘ik heb nu echt geen zin’, maar dan ga ik toch. Het is gewoon goed voor me en ik voel mij daarna altijd weer beter.”

Ben jij de volgende sporter van het jaar 2021?

Wil jij nu ook zo’n gaaf t-shirt winnen en de titel Sporter van het Jaar bemachtigen? Goed nieuws want we zijn het nieuwe jaar net gestart. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Doe je best en wie weet ben jij wel de gelukkige.

Dylan Nauta - Trainer, coach en eigenaar FitmetDylan

SCHRIJVER VAN DEZE BLOG

Mijn naam is Dylan en ik help dagelijks mensen met succesvol afvallen en lekker sporten. Doordat ons leven zich steeds meer binnen en zittend afspeelt is sporten en gezond eten des te belangrijker. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Soms met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wil je meer informatie over hoe jij deze tips in jouw situatie kunt toepassen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Anderen bekeken ook

BYE 2020. Een korte terugblik op een bijzonder én sportief jaar

BYE 2020. Een korte terugblik op een bijzonder én sportief jaar

Lees de blog
Blog: Power Bootcamp is BACK! Dit is waarom je deze les niet wilt missen

Power Bootcamp is BACK! Dit is waarom je deze les niet wilt missen

Lees de blog
Blog: En de Sporter van het Jaar 2019 is… Karen

En de Sporter van het Jaar 2019 is… Karen

Lees de blog